MITROVAC NA TARI

  tara planina mitrovac na tari    
Ukoliko ste mladi i imate decu, ili ukoliko ste već u ozbiljnijim godinama i takođe imate decu, ali i unuke, onda je ovaj prelepi deo Tare sa svojim paviljonima kao iz bajke, odličnim klimatskim uslovima sa velikim brojem sunčanih dana u godini, kompleks uređen u tipično planinskom stilu, idealna destinacija za vas.
mitrovac odmaraliste tara planina tara
odmaraliste na mitrovcu tara planina
lovacki dom na mitrovcu tara
odmaraliste za decu mitrovac tara
posta na mitrovcu tara planina
 
Mitrovac na Tari je naselje u Nacionalnom parku Tara i nalazi se na 28-om kilometru puta
Bajina Bašta - Zaovine i na 1080 metara nadmorske visine, sa prilično velikim brojem dana "okupanih" suncem u godini i odličnim uslovima za boravak i odmor svih generacija.
Posebno je čuven po kompleksu paviljona izgrađenih 1979.godine u tipično planinskom stilu, a koji pripadaju Centru dečijih odmarališta, čije je sedište u Beogradu, a samo odmaralište posluje u sastavu Centra.
Kompleks se sastoji od sedam paviljona, od kojih je jedan centralni, gde su smešteni recepcija, restoran, kantina, zatvoreni bazen, televizijska sala, a kompleks poseduje i ambulantu. Svaki paviljon ima po 98 ležajeva u višekrevetnim sobama (6-10) i na svakoj etaži postoji soba za smeštaj pratilaca.
U sastavu odmarališta posluje i etno restoran "Kačara". fotografije restorana
 
Na Mitrovcu se nalazi i savremena pošta, nekoliko maloprodajnih i ugostiteljskih objekata, medju kojima se ističu "Lovački dom" i "Kačara". Na Mitrovcu se nalaze i tereni za mali fudbal i košarku, a takođe postoji i veliki travnati fudbalski teren. Mitrovac je idealan za decu i početnike u skijanju, a ski-staze nalaze se u blizini Dečijeg odmarališta. Takodje, teren na Mitrovcu je izuzetno pogodan za planinski biciklizam.
  tara planina tara smestaj mitrovac
Sa Mitrovca se mogu praviti zanimljivi izleti prema svim delovima Tare, a posebno prema Zaovinama. I zato, evo dobrog saveta za izbor prave destinacije za sve generacije - pakujte vase najdraze, pakujte vase kofere i pravac - Mitrovac!
Mitrovac na Tari - Panorama VR 360 °
 
Zaovljansko jezero - Zaovine
 

zaovljansko jezero zaovine na tari
malo jezero spajići zaovine tara
malo jezero Spajići - Zaovine
Dečije letovalište i odmaralište- Panorama VR 360°
 

pogled na jezero Perućac - Tara Drina
jezero perućac tara reka drina
 
Na lokalitetu Mitrovca, izgrađen je dom kapaciteta 12 ležaja, Lovačka kuća u lokalitetu Predov krst, kapaciteta 20 ležaja i Planinarski dom, kapaciteta 30 ležaja. Ovi objekti su vlasništvo Nacionalnog parka Tara. Ovde je izgrađeno i Dečije odmaralište, kapaciteta 600 ležaja sa učionicama, sportsko rekreativnim i kulturno zabavnim sadržajima.
 
apartmani Sunčani Breg Tara
apartmani tarski konaci
apartman mitrovac

Dečije odmaralište Mitrovac na Tari

31251 Mitrovac

Tel. 031/863-179, 031/859-720

Faks. 031/863-788

e-mail: mitrovac.tara@cdlbgd.rs

 
     
   

PRIVATNI SMEŠTAJ ZA ODMOR NA MITROVCU

 

Apartmani Sunčani Breg Tara

Kuća za odmor

Apartmani Tarski Konaci

Apartman Planinski Kutak

 
 
plac na tari zaovine